Проєкт Правила поведінки УОП

ПРОЄКТ

«Правила поведінки учасників освітнього процесу КЗ «Олексіївський ОЛ» Смирновської сільської ради Пологівського району Запорізької області» (далі – «Правила») розроблені на основі Закону України «Про освіту», Статуту КЗ «Олексіївський ОЛ», правил внутрішнього розпорядку КЗ «Олексіївський ОЛ» та здорового глузду.

Мета «Правил» - впорядкувати відносини між учасниками освітнього процесу на принципах:

законності;

демократії;

рівності учасників освітнього процесу;

взаємній повазі, гідності;

відповідальності сторін.

«Правила» розроблені при участі адміністрації ОЛ, педагогічного колективу, учнівського самоврядування, батьківської громадськості. «Правила» затверджуються рішенням Ради ОЛ та вводяться наказом директора закладу освіти. Зміни та доповнення до «Правил» вносяться за рішенням Ради ОЛ. Ініціатором внесення змін може бути будь-який учасник освітнього процесу. Дія правил розповсюджується на весь ОЛ , в тому числі на його філію, та на всіх учасників освітнього процесу (Далі УОП). Учасниками освітнього процесу є:

- адміністрація закладу (директор, його заступники, завідуючі філіями, їх заступники);

- педагогічний персонал;

- здобувачі освіти (учні навчального закладу);

- батьки учнів.

1. Всі УОП чемно вітаються згідно правил етикету та корпоративної етики.

2. Використання прізвиськ УОП не допускається.

3. В закладі освіти шкільна форма не є обов’язковою. Всі УОП зобов’язані дотримуватися ділового стилю в одязі. Одяг та взуття повинні бути чистими та акуратними. Святковим дрескодом є вишиванка або принцип «темний низ - світлий верх».

4. Вимоги до зачіски не встановлюються, використання косметики повинне бути мінімальним.

5. Всі УОП є людьми пунктуальними, не допускають запізнень, як на початок робочого дня, так і на кожен урок чи будь-який інший захід в ОЛ. В крайньому випадку попереджують інших про можливість затримки. Вчителі приходять за 20 хв. до початку уроків, учні за 10-15 хв. до 1 – го уроку. Після

1–го дзвінка на урок всі УОП повинні завершити особисті справи ( прийом їжі, розмови по телефону, прогулянки, ігри тощо ) та вчасно з’явитися до класу.

6. Всі УОП утримуються від виходу з класу під час уроків. У разі необхідності це потрібно зробити тихо, максимально швидко вийти та повернутися. Зловживання такою можливістю не допускається. Не відпускати учня під час уроку, в разі необхідності, вчитель не може.

7. Приносити в школу мобільні телефони, смартфони, планшети дозволяється. Під час уроку УОП встановлюють беззвучний режим. Користуватися можна тільки за навчальною потребою та з дозволу вчителя. Здійснювати особисті дзвінки під час уроку УОП не дозволяється. В разі, коли батьки дзвонять дитині, можна вийти і відповісти на виклик максимально швидко і по суті.

8. Приносити до школи предмети та речі, що не використовуються в освітньому процесі можна лише за дозволом вчителя або адміністрації школи.

9. Відповідальність за особисті речі, в тому числі «гаджети», принесені до закладу освіти не за вимогою вчителя, покладається на власника .

10. Оголошення оцінок вчителем здійснюється за бажанням учня – йому особисто чи для всього класу.

11. Виставлення оцінок в паперовий щоденник здійснюється за бажанням дитини.

12. Оголошення особистих рейтингів в навчанні не допускається.

13. Всі УОП несуть солідарну відповідальність за збереження шкільного майна. У випадку зумисного псування чи нищення шкільного майна, особа яка це допустила повинна відремонтувати або замінити дане майно в повній мірі особисто або за допомогою батьків. При відмові це зробити, адміністрація закладу має звернутися за допомогою до адміністративної комісії Смирновської сільської ради.

14. Здобувачі освіти беруть участь у загальношкільних чи класних заходах, конкурсах, оглядах, змаганнях відповідно до своїх можливостей та вмінь.

15. Всі УОП використовують матеріальні ресурси (електроенергія, вода, тепло та ін..) максимально економно.

16. Всі УОП несуть солідарну відповідальність за санітарний стан приміщень ОЛ та прилеглої території. Є недопустимим викидання сміття, забруднення території, ламання зелених насаджень. Особа, яка це допускає, повинна особисто ліквідувати завдану шкоду або за допомогою батьків. При проведення «Днів довкілля» всі УОП повинні взяти посильну участь.

17. Чергування учнів у класах є обов’язковим. До прибирання класів з використанням дезінфікуючих засобів учні не допускаються.

18. В черзі в їдальню всі УОП мають рівні права, не заважають іншим, не перешкоджають роботі працівників. Після 2 –го уроку обслуговуються учні 1-4 класу, після 3-го уроку – обслуговуються учні 5-11 класів та пільгові категорії. Всі УОП зобов’язані віднести використаний посуд у відповідне місце для брудного посуду.

19. Всі УОП повинні бути готовими до уроку. Учні зобов’язані мати виконане належним чином домашнє завдання, виконувати вимоги вчителя на уроці, не заважати освітньому процесу.

20. Зауваження здобувачам освіти даються ввічливо, тактовно. Учень зобов’язаний негайно відреагувати та не допускати приводу для їх повторення.

21. При виникненні конфліктної ситуації УОП ведуть себе чемно, коректно. Не допускаються образи, крик, неетична лексика, застосування сили з будь- якого боку. Якщо конфлікт не вдається вирішити швидко – його учасники звертаються за допомогою до «Третьої сторони». Нею може бути психолог, класний керівник, вчитель , батьки, адміністрація школи тощо.

22. Всі УОП мають право на звернення до адміністрації закладу за допомогою, можуть вносити пропозиції чи подавати скарги, як усно так і письмово, в тому числі через «Скриньку пропозицій» чи на електронну пошту закладу.

23. Під час дистанційного навчання всі УОП вмикають камери і вказують своє прізвище та ім'я державною мовою. Передавання кодів доступу до уроку стороннім особам недопустиме.

24. На перервах УОП повинні дотримуватися правил етикету: не кричати, не використовувати нецензурну лайку, не грубіянити.

25. Всі УОП відмовляються від паління, в т.ч. електронних сигарет. Палінню в школі – ні.

26. Під час знаходження у закладі УОП усвідомлюють наслідки своїх дій, щоб не створити небезпечну ситуацію, розвивати відчуття особистої безпеки та безпеки оточуючих, виконують правила безпеки життєдіяльності, утримують від їх порушень інших; безпека перш за все залежить від кожної людини, її ставлення до навколишнього середовища та людей.

27. В холодний період учні залишають верхній одяг у роздягальні.

28. УОП, які знайшли чужі речі, повідомляють про це адміністрацію, здають їх секретарю або технічному персоналу для знаходження власника.

29. Залякування і знущання є неприпустимими формами поведінки УОП у закладі освіти та за його межами. При виявленні фактів булінгу УОП негайно повідомляють про них адміністрацію закладу.

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

2019 - 2020 навчальний рік

Лист МОН України від 22.07.2019 № 1/9-471 "Щодо окремих питань переведення учнів закладу загальної середньої освіти до наступного класу"

Лист МОН України від 18.07.2019 № 1/9-462 "Про пріоритетні напрями роботи психологічної служби у системі освіти на 2019/2020 н.р."

Лист МОН України від 15.07.2019 № 4/1100-19 щодо запровадження нових форм підвищення кваліфікації педагогічних працівників

Лист МОН України від 02.07.2019 № 1/9-419 "Щодо організації діяльності закладів освіти, що забезпечують здобуття дошкільної оствіи у 2019/2020 н.р."

Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації діяльності закладів освіти, що забезпечують здобуття дошкільної освіти у 2019/2020 навчальному році

Лист МОН України від 01.07.2019 № 1/11-5966 "Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році"

Лист МОН України від 10.06.2019 № 1/9-365 "Про переліки навчальної літератури, рекомендованої Міністерством освіти і науки України для використання у закладах освіти у 2019/2020 навчальному році"

Лист МОН України від 26.06.2019 № 1/9-409 "Методичні рекомендації щодо організації інклюзивного навчання в закладах освіти у 2019-2020 н.р."

Дата останньої зміни 16 Вересня 2022

Цей сайт безкоштовний!